Presentatie over burn-out en stress

Presentatie 25burnout

Interactieve presentatie over burn-out en stress

Ben je op zoek naar een ervaringsdeskundige die een burn-out heeft meegemaakt en er iets over stress wil vertellen? Of ben je juist op zoek naar een professional die de wetenschap achter burn-out en stress kan uitleggen? Het kan ook allebei tegelijk! Ik heb namelijk zelf een zware burn-out meegemaakt en heb daardoor genoeg persoonlijke verhalen die ik met iedereen kan delen. Het fijne hieraan is dat mensen die iets soortgelijks meemaken zich kunnen herkennen in mijn verhalen. Dit leidt tot de vele ‘Aha momenten’. Maar naast het feit dat ik alles zelf heb mogen meemaken, heb ik me ook nog eens omgeschoold tot erkend burn-out en stresscoach! De wetenschap achter burn-out en stress is iets wat ik altijd zo interactief mogelijk uit probeer te leggen. Dit houdt in dat ik het publiek vaak bij de presentatie betrek wat het naast informatief ook nog eens enorm leuk maakt!

Ik dacht eerst dat alleen oudere leeftijdsgroepen burn-out konden raken, maar door de oefeningen en de voorbeelden heb ik kunnen inzien dat ook jongeren hier gevoelig voor kunnen zijn. De hulpmiddelen om het te voorkomen hebben ook echt een toegevoegde waarde. Dit is iets wat ik iedereen kan aanraden. Zeker studenten en bedrijven!

Janne Kwanten

9

Presentatie voor bedrijven

Wil je in je bedrijf meer aandacht geven aan stress en de impact hiervan? Dat kan dat gewoon! Het liefst zorg ik er voor dat de presentatie zo goed mogelijk bij de organisatie van het bedrijf past. Dit houdt in dat ik dus nooit 2x dezelfde presentatie geef! Iedere doelgroep is anders en hoort ook op een andere manier benaderd te worden. Of heb je zelf wensen met betrekking tot de presentatie? Dat is alleen maar fijn! Zo kan ik nog gerichter mijn verhaal aanpassen aan de doelgroep. Hierdoor komt de boodschap nog sterker over en blijft de materie beter hangen. In de presentatie over burn-out en stress kan ik organisaties op 3 verschillende niveaus adviseren namelijk: 

  1. Medewerkers
  2. Managers en teamniveau
  3. Organisatie, directie en HR

Elk niveau heeft andere pijnpunten en wordt uiteraard ook op een andere manier benaderd en geadviseerd.

Door de oefeningen en de persoonlijke anekdotes ben ik gaan inzien dat de vooroordelen over burn-out niet kloppen. Ik heb nu een beter beeld van de betekenis van een burn-out en denk dat deze presentatie preventief werkt voor mensen die niet volledig op de hoogte zijn van het fenomeen.

Tomas Coudere

10

Presentatie voor jan en alleman

De presentaties die ik geef zijn niet alleen gericht op bedrijven. Ook particulieren zijn gebaat bij een presentatie over burn-out en stress! Wil je een informatieve bijeenkomst houden over stress? Of wil je meer bewustzijn en een discussie creëren bij studenten? Dat kan werkelijk allemaal! Zo heeft Janneke Swaneberg een evenement georganiseerd voor studenten met betrekking tot depressie en burn-out. We leven in een tijd waar stress en burn-out steeds vaker voorkomt. Dus iedereen komt er op de een of andere manier wel mee in aanraking.

Meer weten?

Heb je vragen, opmerkingen of wil je gewoon een gesprek voeren? Stuur me gewoon een berichtje of bel me even op 06 – 37 45 51 84. Ik hoor graag van je!

Vooraf dacht ik dat het een serieuze en stoffige presentatie zou zijn. Maar de combinatie tussen presentatie en oefeningen was echt top! Voornamelijk mensen die onzeker zijn over hun eigen hebben hier veel baat bij, denk ik. Door de comfort zone oefening merkte ik echt direct resultaat.

Sergen Bozhuyuk

8