Stress workshop, beter leren omgaan met stress!

stress workshop 25burnout

Stress workshop voor bedrijven

Stress is relatief. Dat betekent dat niet iedereen van hetzelfde stress krijgt. Jij kunt het bijvoorbeeld heel stressvol vinden om te bellen met klanten, terwijl je collega dit net leuk vindt! Maar andersom kan het zo zijn dat jij de administratie bijwerken heerlijk vindt, terwijl je collega hier niet aan moet denken. Het verschilt echt per persoon. Maar stress hoeft niet schadelijk voor je te zijn. Het kan je juist helpen om beter te presteren! Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe. En DAT leer je in deze stress workshop. Je leert beter om te gaan met stress. Dit verbetert niet alleen je prestaties, maar creëert ook nog eens een groter geluksgevoel! En uiteindelijk kan zelfs een burn-out voorkomen worden! En niet elke stress workshop is hetzelfde. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen stress workshops voor medewerkers, managers en directie + HR.

Zeer sterke workshop. De hele groep was mee door de interactieve manier van presenteren. Dit is iets waar heel veel mensen baat bij hebben. Met name scholen, HR opleiders en studieloopbaancoaches kan ik dit aanbevelen. Het was perfect!

Chantal Hendrikse

10

Stress workshop voor medewerkers

Als burn-out en stresscoach kan ik helpen om medewerkers bewuster te maken van zaken als mentale vitaliteit, preventie van overmatige stress en burn-out. Het is hierbij wel cruciaal belang dat alles wat besproken wordt vertrouwelijk is. Maar wat leren medewerkers in de stress workshop?

 • Uitleg over stress en de effecten.
 • Onderzoeken wat de stressbronnen zijn binnen het werk. Samen manieren bedenken om deze aan te pakken.
 • Het leren herkennen van stresssignalen bij zichzelf en bij andere medewerkers. Hierbij hoort een eigen risicoanalyse op basis van persoonlijkheidskenmerken.
 • Aanleren van verschillende stress coping strategieën. Allemaal gebaseerd op de wetenschap.
 • Het leren van ontspanningsoefeningen die makkelijk en snel toegepast kunnen worden.
 • Bespreekbaar maken van stress en hoe je het beste hulp kan vragen.

Om de wetenschap achter stress simpel te maken gebruik ik fysieke oefeningen. Deze zijn niet alleen heel leerzaam, maar zijn ook nog eens leuk om te doen!

Ik was bang dat het saai zou zijn, maar de workshop was enorm relateerbaar. Dingen waar ik niet bij stil stond besefte ik opeens! Met name de symptomen die vooraf gaan aan de burn-out werden helder. Deze workshop werkt het beste voor jongeren en bedrijven, denk ik. Het was echt een fijne presentatie met een combinatie van oefeningen en interactie! Bedankt!

samya errouhi

8,5

Stress workshop voor managers

Iedere doelgroep is anders. Managers ervaren ook genoeg stress. Ook hier wordt er geleerd om beter met stress om te gaan. Maar er wordt in deze workshop extra aandacht besteed aan de volgende punten.

 • De definitie van stress en  de effecten op korte en lange termijn.
 • Het op tijd herkennen van stresssignalen bij medewerkers.
 • Het bespreekbaar maken van stress en overspanningsklachten.
 • Stressbronnen van medewerkers analyseren met behulp van de 5 A’s.
 • Voorkomen van uitval bij medewerkers.
 • Hoe te handelen bij stressgerelateerd ziekteverzuim.

Ik was bang dat het weer een saaie eentonige presentatie zou worden, maar door de oefeningen zag ik gelijkenissen tussen wat er gepresenteerd wordt en wat er soms in mijn leven afspeelde, echt effectief! Personen die last hebben van constante stress hebben hier echt baat bij!

Nazife Celik

8

Stress workshop voor directie en HR

In Nederland zijn werkgevers verplicht om een beleid te voeren dat de psychosociale arbeidsbelasting voorkomt of beperkt. Het verlichten van de werkdruk is hier onderdeel van. Je bent als bedrijf verantwoordelijk voor het welzijn van je werknemers. Wil je hier als organisatie in groeien? Dan is deze stress workshop perfect! Hier leer je maatregelen en interventies op organisatieniveau om de relatie tussen stress en werknemers te verbeteren. 

Vragen, opmerkingen of wil je gewoon even een gesprek voeren? Dat kan! Gewoon even bellen naar 06 – 37 45 51 84. Of stuur me een berichtje!