Ben ik overspannen? Doe hier de gratis test!

Test overspannen burn-out

Overspannen of burn-out?

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel last van bepaalde spanningsklachten. Maar wanneer zijn het geen spanningsklachten meer en ben je gewoon overspannen? Om snel inzicht te krijgen in de situatie kun je simpelweg hier een test maken. In deze test wordt gevraagd in hoeverre je last hebt van bepaalde spanningsklachten als vergeetachtigheid, lichamelijke klachten, emotionele balans, zelfverzekerdheid en ga zo maar door. In 5 minuten tijd weet je hoe groot je risico is op overspannen zijn en burn-out. Let op! Overspannen is niet hetzelfde als burn-out. Een burn-out is namelijk echt de overtreffende trap van overspannen zijn. Meer uitleg over het verschil lees je in deze post.

 

Hoge score op overspannen zijn en burn-outverschijnselen?

Dat kan best confronterend zijn. Vaak zie je dat mensen in hun leven maar door en door blijven razen en wel klachten ervaren, maar niet precies weten waar het vandaan komt. Als jij hoog scoort op deze test dan kun je dit als een ‘aha!’ moment beschouwen. Je weet nu in ieder geval dat je klachten te maken en hebben met overspannen raken. Vervolgens is het wel verstandig om iets met deze informatie te doen. Je wilt namelijk niet dat de klachten aanhouden of zelfs erger worden. Bespreek daarom de uitslag van de test een keer met een goede vriend of vriendin. Het uitspreken van je klachten of ergernissen zorgen er al voor dat jij je meer opgelucht voelt. Daarnaast maakt je lichaam een gelukshormoon aan, genaamd oxytocine, wat je lichaam helpt herstellen. Probeer daarnaast zo concreet mogelijk veranderstappen aan te brengen in je leven. Want je wilt niet overspannen of burn-out raken natuurlijk!

 

Lage score?

Lekker bezig! De kans is heel klein dat jij volgende week niet meer je bed uit komt omdat je overspannen bent. Merk je nu toch dat je spanningsklachten blijven aanhouden? Handel hier dan ook naar. Ga eens een keer langs de huisarts om uit te sluiten dat er iets fysiek niet in orde is. Misschien krijg je niet genoeg vitamines binnen. Het kan echt heel simpel zijn! En als de huisarts niets kan vinden, dan merk je dat dit ook al geruststellend werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *