Burn-out gedicht: Ik ben moe

Gedicht voorlezen 'ik ben moe'

Een burn-out is eigenlijk de overtreffende trap van oververmoeidheid. De hoeveelheid energie die je hebt tijdens deze periode is echt minimaal. Maar het is natuurlijk moeilijk om je voor te stellen hoe zoiets nu precies is. Vooral als je nog nooit zoiets zelf hebt meegemaakt. Maar als je dit gedicht van De Woordensmid leest, dan krijg je er een bepaald gevoel bij.

Ik ben moe

Zodra ik mijn ogen open sluit ik ze het liefst

Acht uren slaap volstaan normaal gesproken

Al zegt mijn lichaam van niet

Zodra mijn voeten de grond raken

En mijn lichaam in verbinding staat

Met het blauwe tapijt

Komen de eerste prikkels binnen

Waarop mijn voeten antwoordden met

Ik ben moe

Zo

Moe

Hijs mijn lichaam als de zeilen

Om vanaf de kade weg te varen

Raakt mijn onder schip een aantal rotsen

Blijf ik

Stil liggen op het water

De vraag of ik zink

Of

Vaar

Terwijl ik water uit mijn boot schep

Ik vind het antwoord

in

een glas water

Hetzelfde water wat ik een aantal momenten later

op mijn gezicht laat vallen

Laat me radeloos achter

Als ik het gewicht niet kan heffen

Lijk ik te zinken in mijn douche cabine

Waar ik normaal gesproken een moment van ontspanning vind in die warme stralen

Schreeuwt mijn lichaam nu

Dat het niet de eindstreep van het ochtend ritueel zal halen

Laat staan de middag en avond

De Woordensmid

Mooi toch? ‘Ik ben moe’ is een gedicht dat is geschreven door Bart ‘De Woordensmid’. Hij schrijft over zijn burn-out op zijn eigen unieke manier. Persoonlijk houd ik er echt van! Als jij ook zo geniet van zijn gedichten, laat het me dan zeker even weten. Wil je meer lezen of horen van De Woordensmid? Check dan zeker even zijn insta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *