Een gedicht over burn-out

de woordensmid

Het zijn gedachten in korte woorden of zinnen opgeschreven. Lekker kort, krachtig en het geeft je een bepaald gevoel. Hieronder lees je over een fragment van het leven van ‘de woordensmid’. Hoe leeft iemand die een burn-out heeft? Wat gaat er door hem heen? Door dit gedicht krijg je er een gevoel bij.

Hoe het gaat

Op het moment dat jij hoi zegt gaan wij zitten

Wanneer wij zitten is hoi nog niet geland

Wanneer hoi is geland heb ik zoveel vragen op je afgevuurd

Waaruit jij al bij de eerste klanken kan bevestigen

Dat wat je ook zegt, het komt niet aan

Wanneer je vraagt hoe het gaat zeg ik goed

Ik zie aan jouw blik dat het niet zo is

Jij ziet aan mijn blik dat ik het niet

Voor de zoveelste keer

Wil uitleggen

We gaan verder

Jij vertelt mij wat jij die dag hebt meegemaakt

Puur omdat ik er naar vraag

Jij begint er niet over omdat je weet dat ik niks opsla

Zodra je voor een 2e keer vraagt hoe het gaat

Zeg ik je niet te verstaan

Je woorden wel maar de ruis in emotie

Creëert een oppervlakkig gesprek van mijn kant

Waarin ik benoem dat ik niet kan filteren, dat ik bang ben

Dat ik duizelig ben, dat ik watten in mijn hoofd heb

Waardoor ik mij voel als een robot

Oppervlakkig van mijn kant want ik ken het allemaal wel

Geschrokken van jouw kant wat ik begrijp

Maar niet voel

De woordensmid

Dit tekstje is geschreven door Bart ‘de woordensmid’. Hij heeft zelf een burn-out meegemaakt en schrijft er over op zijn eigen en unieke manier. Ik hou er wel van van! En als jij er ook van houdt laat het me dan zeker even weten. Want dan zal ik meer gedichten van Bart plaatsen. Wil je meer van de woordensmid weten? Check dan zeker even zijn insta.

12 gedachten over “Een gedicht over burn-out

  1. Hoi. Bart verwoord de burn-out heel goed. Heb het zelf gehad en dit gedacht verwoord ook de emoties goed. Zeker wil ik er nog meer van lezen en/ of horen.

  2. Het is heel bijzonder om dit soort gedichten te lezen van iemand die een burn-out heeft gehad. Het zet je zeker aan het denken en vind het erg goed dat diegene dit soort gedichten maakt en dat het hier wordt geplaatst. Net als de anderen kijk ik zeker uit naar meer werk.

  3. Ja super tof dat er hier over geschreven word. Zelf vind ik dit ook heel herkenbaar. Fijn dat Bart hier zo open over schrijft. Graag meer teksten plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *