De kwart eeuw crisis

kwart eeuw crisis spreker

Bekijk eens deze TED-talk van Allison Osborn. Tijdens haar inspirerende 15 minuten durende gesprek kan ze je vertellen waarom de millenniumgeneratie (mensen geboren tussen 1980 en 2000) zo uitgeput en in de war is. Ze noemt het de kwart eeuw crisis en ze heeft het allemaal zelf meegemaakt! Naast haar eigen ervaring heeft ze het onderwerp ook onderzocht. Zeker de moeite waard om te bekijken dus! We kennen natuurlijk allemaal de midlife crisis, maar deze kwart eeuw crisis heeft haar eigen oorzaken. Allison brengt in 3 simpele stappen jongeren weer terug in balans!

 

1. Maak duidelijk wat het belangrijkste voor jou is in het leven en op het werk.

Je tijd en energie zijn beperkt. Dit betekent dat je simpelweg niet alles kunt hebben. Er zitten 24 uur in een dag en we moeten prioriteit geven aan wat voor ons het belangrijkst is. Dus wat is het belangrijkste voor jou? Is het relatie en gezin, liefde, werk, persoonlijke groei, gezondheid of gewoon plezier maken? Het is tijd om keuzes te maken!

2. Noteer hoeveel geld je nodig hebt.

Er is geld nodig om je leven te runnen, dat is waar. Sommige mensen hebben meer nodig dan anderen, dus maak duidelijk hoeveel geld JIJ nodig hebt om een ​​gelukkig en vervuld leven te leiden. Nadat je dat duidelijk hebt gekregen, ga dan voor dat bedrag. Easy peasy toch?

3. Begin gewoon en vermijd jouw crisis!

Je hoeft niet te weten wat de roeping van het leven is, ook al kunnen we ons soms somber voelen omdat we het nog niet weten. Neem gewoon actie en geef jezelf toestemming om te ontdekken! Verwacht niet dat je eerste baan perfect is en als je het niet leuk vindt waar je bent terechtgekomen, probeer dan gewoon iets anders! Onthoud wat belangrijk voor je is en probeer verschillende dingen, wees geduldig, creatief en ontdek!

Wil je nog meer posts lezen? Klik hier en lees lekker verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *