Burn-out & Stresscoach Amsterdam

Buiten Stresscoaching

Wat is mijn aanpak als burn-out en stresscoach?

In 8 stappen gaan we ervoor zorgen dat jij niet alleen uit je burn-out komt, maar zorgen we er ook voor dat je er juist sterker van wordt! Als burn-out & stresscoach confronteer ik je met de manier waarop jij met stress omgaat. We versterken je competenties door middel van fysieke en mentale oefeningen. Deze oefeningen zijn niet alleen leuk om te doen, maar zijn ook nog eens op de wetenschap gebaseerd (ACT, RET + Oplossingsgericht coachen)! Je krijgt duidelijke inzichten en praktische hulpmiddelen die je zullen helpen om gezond om te gaan met stress & emoties en meer geluk te ervaren!

Ik heb zelf een zware burn-out meegemaakt en heb me daarna omgeschoold tot erkend burn-out & stresscoach. Dus ik weet precies wat je doormaakt en wat we kunnen doen om je uit die burn-out te krijgen! Heb jij last van burn-out klachten en ben je het zat om de hele tijd over je problemen te piekeren en te praten en wil je dit keer echt iets DOEN? Dan is dit perfect voor jou!

Ik heb waardevolle coachsessies gedaan bij Justin. Grote eye-openers, al lopend in het Westerpark. Echt een aanrader voor mensen die in een burn-out zitten, en er snel uit willen komen

Elisa Ng

Herstellen met het 8 stappenplan!

1. Intake met coachee en opdrachtgever

Iedere burn-out is anders en heeft dus maatwerk nodig. Tijdens de eerste stap heb ik een gratis oriënterend gesprek met de coachee om te kijken wat de stand van zaken is. Daarnaast heb ik ook een gratis oriënterend gesprek met de opdrachtgever/werkgever om de situatie, verwachtingen, doelen en het plan van aanpak te bespreken. Deze gesprekken vinden los van elkaar plaats. Mocht er toch de behoefte zijn om met de opdrachtdrachtgever, coachee en stresscoach samen te zitten dan kan dit uiteraard, mits de coachee hier toestemming voor geeft. Verder heb ik als coach een geheimhoudingsplicht en mag ik de informatie die ik krijg van de coachee tijdens de sessies niet delen met derden, dus ook niet met de opdrachtgever/werkgever (zie ook gedragscode).

2. De analyse

Hier komt een voorlopige analyse uit voort. Na de oriënterende gesprekken kan ik inschatten wat de situatie verlangt en wat het plan van aanpak zal zijn. Na ondertekening van de gedragscode door alle partijen kunnen we aan de slag!

3. Herstellen van de fysieke conditie

We gaan allereerst de natuur in! Even weg van de alledaagse omgeving en alleen al het lopen door de natuur helpt om de stresslevels te verlagen. Tijdens het wandelen door de parken en bossen gaan we er eerst voor zorgen dat de coachee goed gaat leren ontspannen met behulp van wetenschappelijk onderbouwde oefeningen. Daarnaast zal er ook aan een stukje conditieopbouw gewerkt worden, mits de situatie dit toelaat.

4. Omgaan met stress & emoties

In deze fase heeft het lichaam een stabiele basis van rust opgebouwd. Nu is het mogelijk om wat dieper in te gaan op de situatie. Met behulp van verschillende coachingstechnieken (ACT, RET, oplossingsgericht coachen) worden de valkuilen van de coachee zichtbaar.

5. Versterken van competenties

Hier gaan we actief aan de slag met het versterken van de competenties. Het is nu duidelijk wat de valkuilen zijn en nu is het tijd om deze aan te pakken. Met dezelfde coachingstechnieken wordt de coachee weerbaarder gemaakt voor toekomstige uitdagingen.

6. De levensmissie, talenten en drijfveren

We gaan nog een laagje dieper! Waar staat de coachee voor als persoon? Wat maakt hem/haar gelukkig en wat zijn de talenten? We gaan er allemaal achter komen in deze fase. Zo onderzoeken we of er iets verandert moet worden op werk of privé.

7. Match sociale omgeving en werk

De eerste stap richting werkhervatting begint hier. Met alle informatie gaan we in deze fase kijken of er iets verandert kan/moet worden in de externe omgeving. Nadat er aanpassingen gemaakt zijn kunnen we de nieuwe kennis en competenties gaan toepassen in de praktijk.

8. Werkhervatting & terugvalpreventie

Nooit meer burn-out! In deze fase gaan we verankeren en ervoor zorgen dat de coachee gezond blijft en niet meer burn-out raakt. In deze fase word het werk hervat, of dit nu binnen of buiten de oude functie is. Daarnaast wordt ook gewerkt aan de terugvalpreventie, zodat de coachee niet een jaar later weer uitvalt en van 0 moet beginnen.

Ik doe het niet alleen

Ik heb enorm slimme mensen om me heen waarmee ik regelmatig overleg heb. Het gaat om een in intervisiegroep bestaande uit 8 mensen in totaal. In deze groep zitten klinisch psychologen, loopbaancoaches en collega burn-out coaches. Samen ondersteunen we elkaar om het optimale resultaat voor onze coachees te bereiken.

Werk je al? Dan betaalt je werkgever vaak de coaching!

Werkgevers zijn in Nederland verplicht om je te helpen bij gezondheidsklachten en ziekteverzuim te voorkomen. Ze willen natuurlijk ook dat jij mentaal en fysiek fit bent. Dus als je al werkt kun je mij contact op laten nemen met je werkgever. Dan is de kans groot dat je baas je helpt met de kosten! Ideaal toch?

Bel of app mij gewoon of stuur me een bericht als je meer wilt weten. Ook als je vragen hebt, let me know! En onthoud, het belangrijkste project waar je ooit aan zult werken ben jijzelf!

Contact

Mobiel: 06-37455184

e-mail: justin@25burnout.nl